درمان استرس و کاهش استرس و اضطراب
اضطراب.استرس و اضطراب.استرس چیست،علت استرس، استرس شدید. رفع استرس،علائم استرس، علایم استرس.مقابله با استرس،عوارض استرس، کنترل استرس.عکس استرس، داروی استرس،قرص استرس ضد استرس.
استرس چیست؟
استرس چه علائمی دارد؟
عوامل استرس زا چیست؟
چرا دچار استرس می شویم؟
چگونه می توان استرس و اضطراب را درمان کرد یا کاهش داد؟
در ادامه به تمام این سوالات پاسخ می دهیم، با ما همراه باشید…
استرس و اضطراب مشکلی است که بسیاری از ما دچار آن هستیم. شرایط استرس زا در برخورد با رئیس شرکتی که در آن کار می کنیم و یا با فشار دوستان و خانواده ممکن است برای ما اتقاق بیفتد. برای برخی افراد شرایط استرس زا گهگاه اتفاق می افتد اما برای برخی دیگر، استرس یک بخش عادی و همیشگی زندگی روزانه است.
استرس خوب و استرس بد!
به احتمال زیاد همه ما می توانیم استرس منفی را تشخیص دهیم اما آیا می دانستید استرس می تواند مفید هم باشد؟!
استرس بد معمولا باعث اضطراب، نگرانی و کاهش عملکرد می شود. همچنین استرس منفی می تواند به ما احساس ناراحتی بدهد و اگر درمان نشود، می تواند به مسائل جدی تر مانند افسردگی منجر شود. بر خلاف استرس بد، استرس خوب می تواند به ما انگیزه، تمرکز و انرژی بدهد و به بهبود عملکرد ما کمک کند. حتی برای بعضی از افراد، این نوع استرس می تواند هیجان انگیز باشد.
اثرات و عوارض استرس و اضطراب بر زندگی ما
کاملا مشخص است که اثرات درازمدت استرس و اضطراب می تواند به سلامت ما آسیب برساند. استرس می تواند تأثیرات منفی زیادی بر زندگی ما بگذارد. مثلا استرس می تواند مشکلات فیزیکی مانند سردرد، مشکلات گوارشی و اختلالات خواب برای ما ایجاد کند. به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، استرس مزمن درمان نشده یا استرسی که مداوم و طولانی مدت است، می تواند منجر به فشار خون بالا یا ضعف در سیستم ایمنی بدن شود. همچنین استرس می تواند به افزایش چاقی و بیماری های قلبی کمک کند.
مشکلات روحی و روانی یک روی دیگر استرس های درمان نشده است. استرس در صورت عدم درمان می تواند موجب بروز اختلالات و آسیب های روحی و احساسی، از جمله سردرگمی، اضطراب، خود کم بینی، از دست دادن اعتماد بنفس و افسردگی شود.
استرس چیست و چه عواملی باعث استرس می شوند؟
بین عامل استرس زا و استرس تفاوت وجود دارد. عامل استرس زا می تواند یک فرد، محل یا موقعیتی باشد که موجب استرس ما می شود. در حالی که استرس واکنش ما به یک یا ترکیبی از این عوامل استرس زا است. موقعیت ها وشرایط استرس زای بسیاری وجود دارد که عبارتند از:
درگیری ها و مشکلات خانوادگی در خانه، محل کار یا اجتماع، مسئولیت های کاری جدید یا افزایش آنها، افزایش نیازها، مشکلات مالی، از دست دادن یکی از عزیزان، مشکلات سلامتی و بیماری، نقل مکان و اسباب کشی، قرار گرفتن در معرض یک یا چند حادثه مانند تصادف یا جرائم خشونت آمیز.
اولین گام برای مدیریت و کنترل اثرات نامطلوب استرس و درمان ان این است که علائم استرس و عوامل استرس زا را درست تشخیص دهیم.
نشانه ها و علائم استرس و اضطراب
برخی از نشانه های فیزیکی، روانی و عاطفی شایع تر استرس مزمن عبارتند از:
ضربان قلب سریع، فشار خون بالا، احساس دستپاچگی، احساس خستگی و فروماندگی، اختلالات خواب، ضعف یا عدم توانایی در حل مشکلات و مسائل ، ترس از اینکه عوامل استرس زا هرگز حل نشود، افکار مداوم در مورد یک یا چند عامل استرس زا، تغییر در رفتار از جمله گوشه گیری، احساس غم و اندوه، سرخوردگی، از دست دادن کنترل عاطفی، عدم توانایی استراحت، اختلالات خواب و خود درمانی!.
راههای کاهش و درمان استرس
هنگامی که تصمیم به مدیریت و کنترل استرس می گیرید، ایجاد تغییرات ساده می تواند در بهبود سلامت کلی و کاهش استرس شما کمک زیادی کند. داشتن ابزار و استراتژی هایی برای به کار گرفتن در شرایط استرس زا، می تواند مانع افزایش سطح استرس شما شود. با برخی از این استراتژی ها در ادامه آشنا می شویم…
برنامه ریزی کنید
اوقات و کارهای مهم خود را سازماندهی و برنامه ریزی کنید. کار زیاد همیشه به معنای بهره وری بالا نیست. سرعت انجام کارهای خود را کاهش دهید و برای انجام کارهایتان عجله نکنید.
با خودتان مهربان باشید و به خود سخت نگیرید
درک کنید که استرس داشتن به معنای ضعیف بودن نیست. استرس یک واکنش بسیار عادی و طبیعی نسبت به عوامل استرس زا در زندگی است و همه در این شرایط دچار استرس می شوند. تنها تفاوت دیگران با شما در این است که آنها میدانند چطور استرس خود را کنترل کنند و آن را کاهش دهند. در واقع آنها یاد گرفته اند استرس منفی را به استرس مثبت تبدیل میکنند و نه تنها با وجود استرس احساس ضعف نمی کنند بلکه استرس در آنها باعث احساس قدرت و افزایش انگیزه می شود. شما هم می توانید با کمی تلاش این مهارت را یاد بگیرید.
با افراد مورد اعتماد در مورد استرس خود صحبت کنید
در شرایط استرس زا، قبل از اینکه سطح استرس شما افزایش پیدا کند، به فردی که به او اعتماد دارید مانند یک دوست، یک همکار یا یکی از اعضای خانواده مراجعه کنید و راجع به احساستان با او صحبت کنید. به اشتراک گذاشتن احساسات و یا نگرانی هایتان به کاهش استرس شما کمک می کند.
با استرس خود حرف بزنید و راجع به آن بنویسید!
در پایان روز و قبل از خواب اتفاقاتی که طی آن روز برای شما رخ داده است مانند هر گونه افکار یا احساساتی که در آن روز تجربه کرده اید را بنویسید. استرس خود را تجسم کنید و با استرس خود صحبت کنید. سپس جزئیات مکالمه بین خود و او را بنویسید. این کار می تواند ابزار مفیدی برای کمک به شما برای درک بهتر عوامل استرس زا و نحوه واکنش شما به استرس باشد. پس از مدتی با عوامل استرس زا و احساسات خود ارتباط برقرار کرده و آن ها را درک می کنید. با این کار به تدریج احساس می کنید آنقدر هم که فکر می کردید، استرس موجود بدی نیست!
بصورت منظم غذا بخورید
در راه درمان استرس تغذیه مناسب دوست شما است. حذف شدن وعده های غذایی می تواند قند خون را کاهش دهد. این مساله می تواند خلق و خوی شما را کاهش داده و در بعضی موارد می تواند احساسات شدید خشم و ناامیدی را باعث شود.
ورزش منظم باعث کاهش استرس می شود
مشارکت در فعالیت بدنی منظم می تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد و سطوح استرس را کاهش دهد. وقتی ورزش میکنید، بدن شما هورمون های اندورفین آزاد میکند. این هورمون ها احساس خوبی به ما می دهد و می تواند علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهد.
خواب کافی استرس را کاهش میدهد
توانایی شما برای مدیریت استرس هنگام خستگی کاهش می یابد. سعی کنید هفت تا نه ساعت خواب توصیه شده درهر شبانه روز را رعایت کنید. اگر بی خوابی دارید سعی کنید در طول روز و در فواصل منظم استراحت کنید.
تمرینات تن آرامی استرس را کاهش می دهد و به درمان استرس کمک می کند
وویس های تمرینات تن آرامی را از سایت ما دانلود کنید و آنها را بصورت مداوم انجام دهید. تمرینات تن آرامی شامل تنفس آهسته و عمیق ، تمرکز و آرام سازی پیش رونده عضلات می شود. حداقل سه بار در روز و هر بار برای سه دقیقه تمرینات تن آرامی را انجام دهید.
استرس خود را بپذیرید و به آن توجه کنید!
هنگامی که ما با ترس ها و نگرانی های عمیقی که از عوامل استرس زای خود داریم کنار می آییم، به آنها توجه می کنیم و از آنها اجتناب و یا فرار نمی کنیم، آنها به تدریج قدرت خود را از دست می دهند. در برخی از ساعت های روز عمدا اجازه بدهید استرس به سراغ شما بیاید و با آن روبرو شوید.
به یک روانشناس خوب و متخصص درمان استرس و اضطراب مراجعه کنید
برخی به دنبال قرص و داروی ضد استرس برای درمان استرس و اضطراب خود هستند!
هیچ قرص و دارویی بهتر از روان درمانی و روانکاوی برای درمان استرس وجود ندارد!
یک درمانگر یا روانشناس می تواند به شما در پیدا کردن راه هایی برای مدیریت و کاهش استرس کمک کند. اگر استرس شما مزمن و طولانی مدت شده است یا با سردردهای روزانه، سفت شدن فک، دردهای عضلانی و یا خستگی مداوم همراه است، با یک روانشناس مشورت کنید. اگر احساس افسردگی می کنید، افکار خودکشی دارید و یا دچار حملات هراس و ترس شدید می شوید، باید به یک روانشناس مراجعه کنید.
معرفی روانشناس خوب جهت درمان استرس
اگر به دنبال یک روانشناس خوب هستید، می توانید از خدمات مصاحبه تشخیصی خانه سلانت روان هیوا استفاده کنید. ما پس از یک جلسه مصاحبه و شنیدن مسائل و مشکلات شما با توجه به شرایط شما بهترین و مناسب ترین درمانگر و روانشناس را به شما معرفی میکنیم.
از کجا بدانیم روانشناس مناسب خود را پیدا کرده ایم؟
بعد از اولین جلسه با درمانگر و روانشناس خود و برای تصمیم گرفتن درباره ادامه فرایند درمان با او، سوالات زیر را از خود بپرسید:
آیا به درمانگر خود اعتماد دارید؟
آیا شما احساس می کنید شنیده و فهمیده شده اید؟
آیا زمانی که با او مخالف هستید هم می توانید با او راحت صحبت کنید؟
آیا می توانید ببینید که او به شما، وقت، پول، زندگی و مشکلاتتان به اندازه کافی اهمیت می دهد؟
پاسخ دادن به این سؤالات می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا این شخص برای شما مناسب است یا نه.
کلمات کلیدی: درمان استرس، ضد استرس. کاهش استرس،اضطراب.استرس و اضطراب.استرس چیست،علت استرس، استرس شدید. رفع استرس،علائم استرس، علایم استرس.مقابله با استرس،عوارض استرس، کنترل استرس.عکس استرس، داروی استرس،قرص استرس.